Batteridrivna apparater för din nästa vandring!

Där är mycket utrustning att packa inför en vandring. Dock finns där några verktyg som är lite mer användbara än andra. Elektroniska apparater kan vara det ultimata tillägget för den hängivna vandraren. Se till så att din utrustning drivs av uppladdningsbara batterier. Här rekommenderas 18650 batterier som är en cell som är 18 x 65 mm i storleken, därav namnet. 18650 batteri har blivit den nya ”gold standard” bland uppladdningsbara batterier då dessa litiumbatterier presterar bäst bland uppladdningsbara konsumentbatterierna. Här kommer en lista på några batteridrivna apparater som du bör ha i ditt pack inför nästa utflykt.

Externt batteri med solceller

För att hålla all din utrustning laddad är det perfekt med ett externt batteri, eller Power bank. De finns i massa olika storlekar med olika mycket kraft. Därför är det bra att undersöka vad som är passande för ditt behov. Se till så att ditt externa batteri består av flera 18650 batteri för att säkerställa högsta möjliga kvalitet. Dessa 18650 batteri kan snabbt och enkelt laddas, vissa Power banks har till och med solceller. Detta är optimalt för personen på äventyr som inte kommer ha tillgång till ström under en längre period. Det kan bli livsviktigt i nödsituationer då där är behöv för räddningstjänst eller kontakt med omvärlden.

Pannlampa

Pannlampa är perfekt för vandraren som stannar i vildmarken under längre perioder. För promenaden längs spåret i natten eller kvällsjoggingturen så är detta ett nödvändigt tillägg i din packning. Den kan även vara användbar när du lagar middag i mörkret och behöver båda händer. Se till att använda uppladdningsbara 18650 batterier för att vara mer skonsam för naturen. 18650 batteri väger även mindre och kan hjälpa dig hålla nere tyngden av din utrustning.

LED Lykta

LED lyktor som placeras på golvet av tältet eller liknande kan vara enormt användbara. Först och främst är de säkra att ha tända inuti tältet då de inte genererar någon värme. Därför är de även perfekta för nattugglan som gillar att läsa, sticka eller spela sällskapsspel innan läggdags. Allt detta kan bli lättare med en 18650 batteridriven lykta. 18650 batteriet håller sin laddning längre och kan därför vara perfekta för de som vill sitta upp långt in i natten.

Satellit GPS

GPS:en är en avgörande del i utrustningen, särskilt vid vandringar långt bort från civilisationer. Här har mobilen kanske inte täckning och därför behövs satellit uppkoppling. Detta hjälper dig att hitta rätt, men även att signalera i nödlägen. Köp en GPS med 18650 batterier för att antingen ladda apparaten eller byta ut mot nya fulladdade 18650 batteri.

Det finns många andra tillägg du kan göra till din utrustning för att förbättra din upplevelse på vandringen. Till exempel så passar inte batterier bra med extrema temperaturer, därför finns det särskilda isolerade påsar för att förvara din mobil och eventuella extra 18650 batteri i. Dessa påsar hjälper dina batteri att hålla kvaliteten på topp tills nästa användning. Sammanfattningsvis är 18650 batterier det bättre valet för den som är ute och vandrar på grund av många olika anledningar. De väger mindre, håller merea kraft i ett mindre paket och det viktigaste är att färre resurser används för att tilvärka dem och därmed är de även mera miljövänliga.