Allt om tubkikare

Kikkertland erbjuder ett spännande sortiment av tubkikare. Tubkikare är stora, stående kikare med hög förstoring om 20-60x förstoring. Med så hög förstoring går det ej att använda handhållna kikare då det inte går att få stabil bild. Därmed används tubkikare med stativ. Tubkikare kan du använda för att se naturen och stjärnhimlen. Du kan använda den hemma, eller för ditt företag, då kunder kan använda myntinkast för att använda observationskikaren. Se det stora utbudet av tubkikare på www.kikkertland.se.

Vad är en tubkikare?

Med en tubkikare får du en högre förstoring – detta innebär också att du måste ha kikaren på ett stativ eftersom du inte kan hålla kikare med så hög förstoring stilla själv. Tubkikare har vanligtvis en förstoring från 20-60x. En bra tubkikare bör ingå i varje fågelskådares utrustning. Här får du en perfekt möjlighet att komma närmare, antingen från fönstret, din altan eller balkong.

Det är den stora främre linsen, 60-110mm, och förstoringen som skiljer denna typ av kikare från handhållna kikare. Tubkikare passar bra för landskapsskådning, naturskådning, och fågelsskådning för hemanvändare, samt för att skåda stjärnhimlen. Du kan även använda tubkikare för bruk av företag, såsom observationskikare som du kan placera på höghus och utkiksplatser.

Olika sorters tubkikare

Det finns ett antal varianter av tubkikare. Läs mer för att lära dig mer om vilken typ som passar dig. Det finns vanliga tubkikare, observationskikare, samt mässingskikare. 

Vanliga tubkikare

Hos Kikkertland hittar du ett stort utbud av tubkikare. Med en tubkikare får du en högre förstoring vilket innebär att du måste ha kikaren på ett stativ då det annars är svårt att hålla kikaren stilla och få en stabil bild. Tubkikare har vanligtvis en förstoring från 20-60x.

Observationskikare

Här hittar du vårt urval av observationskikare. Dessa kikare funkar perfekt att ha ståendes utomhus året runt. Du kan köpa kikaren med eller utan myntinkast.

Mässingskikare

Mässingskikare med kvalitetsoptik. Du kan använda dessa kikare som är perfekt funktionella tubkikare till både landskapsobservation och astronomiska observationer.

Vilka är de bästa tubkikarna?

Riktigt bra tubkikare kommer från Kowa, Zeiss och Viewlux, och du kan även hitta varianter från Nikon och Helios.

Bland observationskikare kommer de bästa från Kowa och Viewlux. 

De bästa mässingskikarna i klassiskt snitt kan du hitta från Fine Brass, Helios och Omegon.

Beställ tubkikare online 

Vi rekommenderar dig att beställa tubkikare från Kikkertland.se, vilken är en av nordens största webbhandlare för kikare, mikroskop, teleskop, samt alla tillbehör du kan tänkas behöva. De har ett brett utbud av tubkikare och har du några som helst frågor finns de alltid där för att hjälpa dig med rådgivning.

Eftersom en tubkikare är en stor investering har Kikkertland en utmärkt kundservice som kan svara på alla dina frågor som dyker upp. Kikkertland är en trygg onlineförsäljare, med ett brett utbud av kikare till låga priser och med snabb frakt.