Bästa gitarrerna på marknaden

Vilka är de bästa instrumenten du kan köpa idag? Hos Dan Guitar kan du hitta gitarrer av högsta kvalitet, vare sig du vill köpa en klassisk spansk gitarr, en elgitarr, basgitarr, eller gitarrdelar och tillbehör. Hitta din nya gitarr och se det stora utbudet. Vi tipsar bland annat om märken som Gibson, Fender, Beaton och Yamaha.

Akustisk gitarr

Klassisk gitarr

En klassisk akustisk gitarr, även kallad spansk gitarr, passar dig som tycker om akustiskt ljud. Dessa instrument är även ypperliga för dig som är nybörjare då de är lätta att lära sig. 

Anledningen till att spansk gitarr är ett bra instrument för dig som nybörjare är att strängarna är mjuka, gjorda av nylon, samt är lätta att spela på. Hos Dan Guitar kan du hitta paketlösningar för nybörjare som innehåller både gitarr och tillbehör, allt till ett bra pris. 

Specialgjorda gitarrer

Förutom spanska gitarrer, säljer Dan Guitar även elgitarrer, westerngitarrer, gitarrer för vänsterhänta, barngitarrer, samt tillbehör som förstärkare, pedaler, capo, och plektrum. Tack vare att de själva importerar gitarrer, kan du få bra kvalitet till låga priser. 

Dan Guitar erbjuder ett stort urval av westerngitarrer, vilka är akustiska gitarrer med stålsträngar. Westerngitarren har stort, fint ljud och används främst i pop och rockmusik. Hos Dan Guitar hittar du westerngitarrer med massivt lock, inbyggd pickup och flera olika modeller för både nybörjare och professionella.

Elgitarr

Om du är intresserad av att spela elgitarr, finns ett enormt utbud av elgitarrer på Dan Guitar. I likhet med akustiska gitarrer finns olika typer av elgitarrer. Tack vare det breda utbudet kan du hitta något som passar just dig.

De mest populära elgitarrerna kommer från Beaton och Fender, och i premiumkategorin hittar ni gitarrer från Fender, Gibson, och Yamaha.

Förutom vanliga elgitarrer, säljer Dan Guitar även 7-strängade elgitarrer, samt elgitarrer för vänsterhänta. De erbjuder även paketlösningar och tillbehör som förstärkare, pedaler, capo, och plektrum.

Eftersom Dan Guitar justerar och testar alla gitarrer innan de skickas till dig som kund, kan du lita på att gitarren funkar när den kommer fram. 

Jag har själv beställt elgitarr från Dan Guitar och kände mig trygg med beställningen hela vägen. Gitarren kom fram snabbt i gott skick, så de får pluspoäng för den snabba frakten.

Basgitarr

Förenklat finns två typer av basgitarrer – elbas, samt akustisk bas.

Elbas 

För dig som själv är sugen på att skaffa elbas ska jag berätta mer om elbasen – fakta, hur den funkar, var du kan köpa elbas osv.

En elbas eller basgitarr är en elektrisk bas, ett elförstärkt stränginstrument vars signal återges genom en basförstärkare och högtalare. Instrumentet har liknande musikalisk funktion som kontrabas, syntbas och bastuba i en orkester. 

På Dan Guitar kan du hitta 4-strängad elbas, 5-strängad elbas, 6-strängad elbas, paketlösningar, samt barn-elbas.

Akustiska basgitarrer

Intressant kuriosa är att det även finns akustiska basgitarrer. Dan Guitar tillhandahåller det klassiska stränginstrumentet kontrabas, samt akustisk bas. Kontrabas ser ut som ett instrument som spelas i klassisk symfoniorkester, varvid akustisk basgitarr har en vacker klang i samspel med klassisk gitarr. Akustiska basgitarrer passar dig som vill spela mer klassisk musik, eller i en orkester. 

Hög kvalitet till bra priser

Det jag älskar med Dan Guitar är att de erbjuder högkvalitativa varor till bra priser och med låg frakt. Samtliga varor som du kan finna hos Dan Guitar levereras av högsta kvalitet. I och med att de testar och stämmer instrumenten innan de skickas kan du vara säker på att du får en välfungerande och välstämd gitarr levererad hem till dig.